pioppino paddestoelen

Pioppino paddestoelen


De Pioppino groeit in de natuur graag aan de voet van populieren. Maar u treft ze ook aan bij vlierbomen, iepen en moerbeien. De Romeinen en Grieken begonnen met het cultiveren van deze paddenstoel, die als één van de beste soorten wordt gerekend voor het recyclen van stronken. Oorspronkelijk komt de Pioppino voor in zuid Europa en het zuidoosten van Verenigde staten. Pioppino groeit in bundels net als de beukenzwam. De hoed heeft een doorsnede van 3 tot 9 cm. De kleur van de hoed is in het midden donkerbruin en aan de rand licht notenbruin. De steel is 1 à 1,5 cm dik en kan wel 12 cm lang worden. De structuur ervan is vlezig en stevig. De paddenstoel ruikt enigszins naar bloem.


Tags: paddestoelen, biologische teelt.

De smaak van met name de jonge paddenstoel is heel aangenaam en zeer smakelijk, en kenmerkt zich als een beetje zoetig . Zeer geschikt voor gebruik in salades. Ook uitstekend voor roerbakken of koken in (witte) saus of bij vis en kip. De Pioppino wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken, vooral in recepten voor salades, pasta, risotto, soepen en in sauzen. De paddenstoel hoeft eigenlijk niet gewassen te worden. De Pioppino is een stevige paddenstoel en is in de koelkast 4 tot 5 dagen houdbaar.

Houdbaar 4 tot 5 dagen, mits gekoeld
Teeltwijze 100% biologisch